Alle coachesUitlegEmail ConsultBlogHoroscoop vandaagKaartleggenContactVacature

Automatisch schrift: berichten van gene zijde

Wat het is en hoe je hiermee boodschappen kunt ontvangen van overleden dierbaren

Automatisch schrift is een fascinerende spirituele techniek die vaak wordt gebruikt om boodschappen van gene zijde te ontvangen. Het biedt een unieke manier om in contact te komen met overleden dierbaren, spirituele gidsen of zelfs hogere bewustzijnsniveaus. Voor veel mensen biedt deze methode niet alleen troost, maar ook inzicht in levensvragen en begeleiding van spirituele wezens. In dit blog verkennen we wat automatisch schrift precies is, hoe je het kunt beoefenen, en hoe je ermee berichten van overleden dierbaren kunt ontvangen.

 

Wat is automatisch schrift?

Automatisch schrift, ook wel channeling schrift genoemd, is een vorm van mediumschap waarbij een persoon – het medium – zijn of haar hand laat leiden door een spiritueel wezen, zonder bewuste controle. Het medium stelt zichzelf open voor een hogere energie of geest en laat deze door middel van schrijven communiceren. De boodschappen kunnen variëren van korte zinnen en woorden tot volledige brieven of gedetailleerde instructies.
 
Automatisch schrift is een techniek die door spiritueel beoefenaars, mediums en intuïtieve personen wordt gebruikt om communicatie met gene zijde mogelijk te maken. Het onderscheidt zich van gewoon schrijven doordat de woorden die op papier verschijnen, niet afkomstig zijn van het bewuste denken van het medium, maar van een externe bron.

 

Hoe werkt automatisch schrift?

Bij automatisch schrift fungeert het medium als een kanaal tussen deze wereld en de spirituele wereld. Het proces begint vaak met een diepe staat van ontspanning of meditatie, waarbij het medium zich openstelt voor de energie van overleden dierbaren of spirituele gidsen. Door de hand ontspannen op papier te houden en af te stemmen op de energie, kan het medium de communicatie van een ander wezen doorgeven. Het belangrijkste is dat het medium geen controle probeert uit te oefenen over wat er geschreven wordt – het schrift komt vanzelf.
 
Hoewel iedereen kan proberen automatisch schrift te gebruiken, vergt het wel oefening en geduld om deze techniek goed onder de knie te krijgen. Net als bij andere vormen van channeling, zoals het gebruik van een pendel of kaarten, is het essentieel om vertrouwen te hebben in het proces en open te staan voor wat er doorkomt.

 

De voordelen van automatisch schrift

Automatisch schrift biedt verschillende voordelen voor degenen die het beoefenen:
 
Contact met overleden dierbaren: Een van de meest waardevolle aspecten van automatisch schrift is dat het mensen in staat stelt om contact te maken met geliefden die zijn overleden. Het kan troost bieden in tijden van rouw en helpen om onbeantwoorde vragen te verduidelijken.
 
Spirituele begeleiding: Via automatisch schrift kunnen boodschappen van spirituele gidsen of engelen worden ontvangen. Deze wezens kunnen waardevolle inzichten en adviezen bieden voor je spirituele ontwikkeling of levensvragen.
 
Emotionele heling: Voor mensen die worstelen met verdriet, stress of emotionele blokkades, kan automatisch schrift een manier zijn om verheldering en emotionele heling te ontvangen.
 
Versterkte intuïtie: Regelmatige beoefening van automatisch schrift helpt om je intuïtieve vermogens te versterken. Door jezelf af te stemmen op subtiele energieën leer je steeds beter te vertrouwen op je innerlijke leiding.

 

Hoe kun je beginnen met automatisch schrift?

Als je geïnteresseerd bent in het ontvangen van berichten via automatisch schrift, is het belangrijk om met de juiste voorbereiding en mindset te beginnen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je reis met automatisch schrift te starten:
 

1. Bereid je voor op het proces

Voordat je begint met automatisch schrift, is het essentieel om een rustige en veilige omgeving te creëren. Kies een plek waar je niet gestoord wordt en zorg ervoor dat je comfortabel zit. Zorg dat je een pen en papier klaar hebt liggen, of als je dat fijner vindt, kun je ook een computer gebruiken. Echter, voor beginners wordt het vaak aangeraden om met pen en papier te werken, omdat dit meer verbondenheid geeft met het proces.
 
Zorg ervoor dat je ruimte is gereinigd van negatieve energie door bijvoorbeeld salie te branden of een kaars aan te steken. Het is ook nuttig om een korte meditatie of ademhalingsoefening te doen om jezelf in een ontspannen staat te brengen.

 

2. Stem je af op spirituele energie

Voordat je begint met schrijven, is het belangrijk om jezelf af te stemmen op de juiste energie. Dit betekent dat je een intentie moet stellen voor wat je wilt bereiken met het automatisch schrift. Je kunt bijvoorbeeld vragen om contact te maken met een overleden dierbare, een specifieke spirituele gids of gewoon een boodschap van gene zijde.
 
Sluit je ogen en visualiseer jezelf in een beschermende cocon van licht. Dit helpt je om veilig en beschermd te blijven tijdens het proces. Spreek je intentie uit, zoals: “Ik open mezelf voor berichten van [naam dierbare] en vraag om liefdevolle en verhelderende boodschappen.” Het is belangrijk dat je openstaat voor wat er komt, zonder vooraf verwachtingen te hebben.

 

3. Laat je hand leiden

Begin met je pen op het papier te zetten en laat je hand ontspannen. Probeer niet te denken of te forceren wat je schrijft. In het begin kunnen er alleen maar krabbels, lijnen of losse woorden verschijnen, maar naarmate je meer oefent, zul je merken dat de boodschappen helderder en coherenter worden.
 
Het is belangrijk om niet te veel na te denken tijdens het proces. Laat het gewoon gebeuren. De boodschappen kunnen in korte zinnen komen of juist heel uitgebreid zijn. Soms lijken de woorden misschien geen directe zin te maken, maar vertrouw erop dat er altijd een diepere betekenis achter zit.

 

4. Oefen regelmatig

Zoals bij veel spirituele praktijken, vergt het beoefenen van automatisch schrift regelmatige oefening. Je zult niet meteen bij de eerste poging een heldere boodschap ontvangen. Geef jezelf de tijd om te leren en vertrouw erop dat het proces steeds vloeiender zal gaan.
 
Probeer dagelijks een paar minuten vrij te maken om met automatisch schrift te oefenen. Je zult merken dat je intuïtie sterker wordt en dat je steeds makkelijker contact kunt maken met de spirituele wereld.

 

5. Reflecteer op de boodschappen

Na het voltooien van een sessie automatisch schrift is het belangrijk om terug te lezen wat je hebt geschreven. Soms begrijpen we de ontvangen boodschappen niet meteen, maar als je ze later terugleest, kunnen ze meer duidelijkheid bieden.
 
Het kan ook nuttig zijn om een dagboek bij te houden van je automatisch schrift sessies, zodat je patronen of terugkerende thema’s kunt opmerken. Deze inzichten kunnen je helpen om je spirituele ontwikkeling verder te ondersteunen.

 

Veelvoorkomende uitdagingen bij automatisch schrift

Hoewel automatisch schrift een prachtige manier is om met gene zijde te communiceren, kan het soms lastig zijn om deze techniek goed onder de knie te krijgen. Hier zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen en tips om ze te overwinnen:
 
Tegenstrijdige gedachten: Het kan gebeuren dat je twijfelt aan de authenticiteit van de boodschappen. Je kunt je afvragen of het je eigen gedachten zijn of dat ze echt van gene zijde komen. Probeer deze twijfels los te laten en te vertrouwen op het proces. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het zal zijn om je eigen gedachten te onderscheiden van de boodschappen van anderen.
 
Gebrek aan resultaten: Het kan zijn dat je in het begin weinig tot geen duidelijke boodschappen ontvangt. Dit is normaal, vooral als je net begint. Wees geduldig en blijf oefenen. Door regelmatig te oefenen, zul je uiteindelijk verbinding kunnen maken met spirituele energieën.
 
Vermoeidheid of uitputting: Het beoefenen van automatisch schrift kan in het begin vermoeiend zijn, vooral als je niet gewend bent om spirituele energieën door te laten komen. Zorg ervoor dat je jezelf na elke sessie oplaadt door bijvoorbeeld wat te drinken, te wandelen of te mediteren.

 

Veiligheid bij automatisch schrift

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het beoefenen van automatisch schrift. Omdat je je openstelt voor spirituele energieën, is het essentieel om jezelf goed te beschermen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je veilig blijft:
 
Zet altijd een intentie: Voordat je begint, vraag om bescherming en begeleiding van positieve energieën of engelen. Dit zorgt ervoor dat je alleen in contact komt met liefdevolle en behulpzame entiteiten.
 
Sluit de sessie af: Wanneer je klaar bent met schrijven, bedank de entiteit waarmee je contact hebt gehad en sluit de sessie af. Dit voorkomt dat energieën blijven hangen nadat je klaar bent.
 
Gebruik beschermende kristallen: Je kunt kristallen zoals amethist, zwarte toermalijn of seleniet gebruiken om jezelf te beschermen tegen ongewenste energieën tijdens het proces.

 

Begeleiding van automatisch schrift

Automatisch schrift is een krachtige en spirituele techniek die je kan helpen om contact te maken met overleden dierbaren en andere spirituele wezens. Door geduld, oefening en openheid kun je via dit medium boodschappen van gene zijde ontvangen en inzichten krijgen die je kunnen ondersteunen op je spirituele reis. Of je nu op zoek bent naar troost, begeleiding of persoonlijke groei, automatisch schrift kan een waardevolle toevoeging zijn aan je spirituele beoefening.
 
Bij Spiritchat kun je altijd contact opnemen met een ervaren medium om meer te leren over automatisch schrift en hoe je deze techniek veilig en effectief kunt gebruiken. 
Start jouw reading ⟶ 



Datum: 02-10-'24

Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten